Ontspannen door inspannen

Chronische Spanning Ontladen

(CSO) is een serie specifieke lichaamsoefeningen. De oefeningen helpen om patronen van diepliggende (chronische) spierspanning te ontladen. Veel mensen hebben last van chronische stress. Dat kan opgebouwde spanning en stress zijn van hele gewone dagelijkse gebeurtenissen of van moeilijke omstandigheden, zoals plotselinge of langdurige stressvolle situaties of traumatische gebeurtenissen (bijv. een natuurramp, ongeluk en sociale of huiselijke mishandeling). Er blijft voor langere tijd een hoog niveau aan stresshormonen in ons lichaam en we blijven langdurig in een staat van vechten – vluchten – bevriezen.
Tension release execsizes spierspanning
Sunrise of the Soul meditatie
Als deze fysieke spanning geen uitweg vindt door beweging, dan slaan we stress op in onze spieren en ons bindweefsel. Sta je langdurig bloot aan stress en traumatische gebeurtenissen, dan kunnen de hierdoor ontstane spierspanningen chronisch worden, hetgeen kan leiden tot ondefinieerbare klachten, pijn, ziektes, een verlaging van het immuunsysteem en een gevoel dat je niet lekker in je vel zit. CSO oefeningen zorgen ervoor dat trilling c.q. vibratie in spier- en bindweefsel op gang wordt gebracht. Op een natuurlijke wijze verlaten de spierspanningen het lichaam, als het ware een ontlading. Overigens is trilling c.q. vibratie van spieren een volkomen natuurlijke fysiologische reactie. Je ziet het bij alle dieren in de natuur gebeuren. Mensen hebben de neiging deze natuurlijke reflex te onderdrukken en daarmee vast te zetten in het lichaam.
De oefeningen ontspannen en ontladen het spier- en bindweefsel en kalmeren het zenuwstelsel. Met CSO help je dus je natuurlijke mechanisme om spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.  De spiertrillingen worden over het algemeen als plezierig en ontspannend ervaren. Veel mensen zeggen een gevoel van rust en welzijn te ervaren en merken dit ook in het contact met anderen. Of je nu meer souplesse en geduld wilt in je contact met anderen of slachtoffer bent van geweld of een ongeluk, een hulpverlener of soldaat bent die aan PTSS lijdt of gewoon een persoon die veerkrachtiger wil worden en zich gewoon beter wil voelen in het leven, jij kunt profiteren van CSO.   CSO wordt afgeraden voor vrouwen in het eerste trimester van de zwangerschap, omdat het lichaam van de vrouw dan volop bezig is met de ontwikkeling van de kwetsbare vrucht. Als CSO je aanspreekt laat het ons dan weten via onderstaande link. Wij nemen dan spoedig contact met je op. Je kunt natuurlijk ook direct een reservering maken.
Tension release exercsizes spierspanning