Breek uit de cirkel en leef


Lichaamsgerichte psychotherapie

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ieder mens loopt krassen op de ziel op. Dat is menselijk. Dat hoort bij het leven. We kennen allemaal moeilijke periodes, zitten soms met onszelf in de knoop en doen of zeggen weleens dingen, die we eigenlijk zo niet willen. Soms ben je langere tijd uit balans en wil je dat veranderen. Je ziet dat de sporen de verkeerde kant gaan opstaan, maar hoe pak je het aan. Je kunt je gevangen voelen, terwijl je het eerst zo naar je zin had. Je vraagt je misschien af “wil ik mijn leven zo leven, waarom voel ik me altijd verantwoordelijk, waarom vermijd ik kritiek en conflicten, waarom stel ik zulke hoge eisen aan mezelf en aan anderen, wat kan ik doen om mijn relaties met anderen te verbeteren”. Het gaat vaak om oude gedragspatronen, die ons in de weg staan. Je wilt het eigenlijk niet meer, maar je doet het wel, het overkomt je telkens weer. 


Afspraak maken voor
individuele therapie

Kies onder bijeenkomst of jij een kennismaking of een individuele therapie bijeenkomst wilt. Ga verder en kies in de kalender een beschikbare datum en tijd waarop jij een sessie wilt reserveren. Binnen twee dagen krijg je de definitieve bevestiging per e-mail.

Voor therapie in groepsvorm neem contact op met Peter Hettema 0683393593 / info@youbec.nl

lichaamsgerichte psychotherapie


Bij lichaamsgerichte psychotherapie werk je aan de relatie met jezelf en het effect op anderen..
Je staat stil bij jezelf en je gedrag. In ons gedrag hanteren we vaak strategieën, waarvan we denken dat die de beste manier zijn om te overleven. Vaak blijven we aan deze strategieën vasthouden, ook al is de noodzaak daarvoor al lang verdwenen. Het besluit over deze strategie is vaak al op jonge leeftijd genomen. Maar dat kan ook later zijn ten gevolge van een of meer ernstige gebeurtenissen, die je meemaakt tijdens je leven, bijvoorbeeld door ziekte of het overlijden van een dierbare, een scheiding, een faillissement of ontslag, een ongeluk. Door inzicht te krijgen in (oude) gedragspatronen, te begrijpen waarom ze toen noodzakelijk waren en nu niet meer, kun je actief besluiten die patronen te veranderen, aan te passen aan de realiteit.

Samengevat kun je zeggen dat een gedragspatroon, dat een tijd in je leven een belangrijke functie had, je later behoorlijk in de weg kan zitten en je persoonlijke groei kan blokkeren. Het wordt wel een verstoring in je persoonlijke ontwikkeling genoemd en deze ligt opgesloten in je lichaam en geest.


 

In je lichaam zet zo’n verstoring zich vast in de vorm van spierspanningen, die daarmee het vrij stromen van je levensenergie blokkeren. Deze zogenoemde energieblokkades zijn onderdeel geworden van je lichaam en maken dat je lichaam zich zichtbaar ernaar gaat vormen.

Lichaamsgerichte therapie richt zich op jouw welzijn. Door met je lichaam te werken worden energieblokkades opgeheven en komen onderliggende verstoringen in je bewustzijn, in het nu. Je wordt als het ware opnieuw in staat gesteld om andere keuzes te gaan maken en beter passend gedrag in te trainen. Dit voelt als helen en geblokkeerde energie komt vrij en beschikbaar om meer vreugde en geluk in je leven te creëren. Je voelt je energieker, vrijer en minder onzeker.

Je lichaam is niet in staat om de opgeslagen ervaringen anders te maken dan dat je ze beleefd hebt. Het lichaam liegt niet: het spreekt altijd jouw waarheid. Lichaamsgerichte psychotherapeuten lezen de taal van jouw lichaam en begeleiden je in het bewust worden van je verstoringen en helpen je bij het aannemen van ander gedrag. 

 De effecten van de therapie zijn blijvend. Je krijgt tools in handen die je de rest van je leven helpen om bij jezelf te blijven en meer levensvreugde te ervaren.

Als de therapie je aanspreekt laat het ons dan weten via onderstaande link. Wij nemen dan spoedig contact met je op. Je kunt natuurlijk ook direct een reservering maken.

lichaamsgerichte psychotherapie

Ik ben Peter Hettema.
Telkens weer verbaas ik me over de snelheid en het effect van deze therapievorm. Het geeft veel voldoening om getuige te zijn van de ontwikkeling die mijn cliënten maken. Velen probeerden al jaren tevergeefs te veranderen. Ik werk als lichaamsgericht psychotherapeut en werk met het gedachtegoed van Core Energetica en Bodymind.

Ben je geïnteresseerd neem dan gerust contact met me op. Ik werk het liefst met één of meer series van 5 sessies. Voor elke serie bespreken we waaraan je gaat werken en na de 5e sessie kijken we samen waar je staat, wat het je gebracht heeft en hoe verder.

Voor we starten met de therapie hebben we een vrijblijvend introductiegesprek zodat we goed afstemmen of de therapie bij jou past en kan gaan brengen wat jij ervan verwacht. .

De prijs voor de individuele therapie is € 60,- per uur inclusief een kostenbijdrage aan de Youbec-praktijk. Lees meer over ons.

Reserveer direct een individuele therapiesessie of neem rechtstreeks contact met me op.

Tel nr. 06-83393593 / info@youbec.nl

Peter Hettema lichaamsgericht therapeut