Heart Chakra meditatie
(ontwikkeld door Karunesh
)

De dagelijkse hectiek gaat je niet altijd in je ‘koude kleren’ zitten. Of je wel of niet te maken hebt met een altijd volle agenda, vaak ervaar je stress. Al is het alleen al door het vele geregel en de informatie die op je afkomt. Je kunt je opgejaagd voelen, uit balans raken, eerder boos zijn of somberen. Je natuurlijke blijheid komt onder spanning te staan en het is vaak lastig rust en ruimte in je hoofd te creëren en vast te houden.

Actieve meditatie helpt je om te ontspannen en meer bewust te zijn in het hier en nu. Je kunt je bevrijden van opgehoopte spanningen, je leert anders om te gaan met je gedachten en hoofd- en bijzaken te scheiden. Een effect is vaak dat je helder en duidelijk gaat zien. De Heart Chakra meditatie van Karunesh is een prachtige manier om je in contact te brengen met je hart.

heart chakra karunesh
Karunesh Heart chakra meditatie

Het hart dat symbool staat voor de liefde en vriendschap, vitaliteit en levensenergie. De meditatie, gericht op je hartchakra, herstelt actief de verbinding met je vermogen tot liefde, vergeving, vriendelijkheid en compassie. Je ervaart je eigen ‘zachte’ kwaliteiten weer en voelt je geïnspireerd die te uiten.

De verschillende energiepunten in je lijf worden in de Indiase cultuur chakra’s genoemd. Wij werken met zeven chakra’s. De chakra’s zijn met elkaar verbonden en het hartchakra ligt als vierde chakra in het centrum. Als het hartchakra, dus het centrum, uit balans is zijn we eerder geneigd om angst, boosheid en verdriet te voelen. Met onze hartchakra meditatie hervind je het gezonde evenwicht en voel je de energie weer vrij stromen.


.

Door te leren hoe jij jouw hartchakra opent kun je boeiende ervaringen opdoen. Met deze meditatie creëer en onderhoud je een pad om jezelf te accepteren, te helen en om liefde voor jezelf toe te staan.

Het doen van de meditatie is actief en zeer eenvoudig. Je laat je meenemen op de instructie van de begeleiding. Al snel gaat het gevoel dat je een oefening aan het doen bent weg en maakt het plaats voor een vloeiende natuurlijk beweging die uit je lichaam komt en waar je van mag genieten.

De meditatie is voor iedereen vanaf 16 jaar. Je hoeft er niets voor te kunnen of te trainen, gewoon je laten gaan en het gebeurt. Van belang is wel dat je nog goed ter been bent. Blessures aan heupen, knieën en/of voeten vormen een belemmering om je volledig te kunnen laten gaan.

Als de meditatie je  aanspreekt laat het ons dan weten via onderstaande link. Wij nemen dan spoedig contact met je op. Je kunt natuurlijk ook direct een reservering maken.

 

Karunesh Heart chakra meditatie