Je lichaam als kompas

Lichaamswerk

Denken, handelen en voelen beïnvloeden elkaar. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Gevoelens van verdriet, angst, boosheid, pijn en dergelijke kunnen zich in je lichaam vastzetten en ontwikkelen tot blokkades en dit heeft invloed op je vitaliteit.

Met je lichaam als kompas leer je blokkades in voelen, denken en handelen te herkennen en los te laten. Het kan je helpen stress te pareren, een opgejaagd gevoel te lijf te gaan, harmonie met jezelf en omgeving te hervinden en je kunt het gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke groei. Spanning en ontspanning komen weer in balans. Je wint jouw natuurlijke evenwicht en kracht terug en je lichaam helpt je daarbij. Je energie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen nemen toe. Met lichaamswerk zet je een stap van overleven naar voluit leven.

Lichaamswerk is beslist niet zwevend. Het is een methode waarbij je leert meer te aarden en met beide benen op de grond te staan.

lichaamswerk Core Energetica
lichaamswerk Core energetica

Door middel van oefeningen gericht op ademhaling, geluid, beweging en je zenuwstelsel word je je meer bewust van je gevoelens, je relatie tot je lichaam, hoe je omgaat met moeilijkheden, hoe je contact maakt met jezelf en anderen.

Een veel gestelde vraag is of je lichaamsgericht werken kunt combineren met andere mentale en lichamelijke zorg en oefeningen, zoals bijvoorbeeld EMDR, haptonomie of TRE. Dit is zeker het geval. Sterker nog onze methode van lichaamsgericht werken is preventief en werkt aanvullend. Met onze therapeuten kun je afstemmen hoe je de combinatie wilt invullen.

Wil je meer levenskwaliteit, naar je lichaam leren luisteren en de energie vrij door je lichaam voelen stromen, dan is deze methode wat voor jou. Je richt je op jezelf in plaats van op de buitenwereld.

 

Onze werkwijze

Vanaf 16 jaar kun je meedoen in een van onze gemengde groepen. De omvang van een groep varieert tussen 5 tot maximaal 15 deelnemers. Een sessie duurt ongeveer 1 uur. In de agenda zie je de momenten waarop sessies worden gegeven.

Als je wilt werken aan symptomen ten gevolge van chronische stress, adviseren wij je de CSO oefeningen lees meer.

Aan competitie doen we niet, ieder werkt op zijn eigen niveau en naar eigen kunnen. We houden rekening met een eventuele lichamelijk beperking. We vragen je om dit vooraf kenbaar te maken aan de therapeut. Kom in gemakkelijk zittende kleding waarin je je goed kunt bewegen. Benodigdheden zoals yoga kussentjes en matjes kun je zelf meenemen maar zijn ook vanuit YOUBEC voor algemeen gebruik aanwezig.

Als lichaamswerk je aanspreekt laat het ons dan weten via onderstaande link. Wij nemen dan spoedig contact met je op. Je kunt natuurlijk ook direct een reservering maken.

lichaamswerk Core energetica

Lichaamswerk is een lichaamsgerichte therapeutische methode c.q. levenswijze, waarin door middel van lichaamsoefeningen en introspectie getracht wordt de geestelijke en lichamelijke gezondheid te verbeteren. Dit emotioneel lichaamswerk vindt zijn oorsprong in het werk van Alexander Lowen en Wilhelm Reich en John Pierrakos, grondleggers van methoden als Bio energetica en Core energetica.