De kracht van kwetsbaarheid

Mannengroep

Onder het mom ‘niet lullen maar poetsen’ doen mannen zich soms te kort. Het komt nogal eens voor dat een man simpelweg niet altijd in de gaten heeft hoe zwaar zijn leven eigenlijk is. De man geeft niet graag op. Hij laat zich door tegenslagen of verliezen niet snel uit het veld slaan. Hij is sterk. Dat wordt ook van hem verwacht (denkt hij) en hij laat zien dat er desnoods een tandje bij kan om de pijn weg te duwen.

“Ik ben doodmoe en weet niet waar het vandaan komt”.
“Hoe moeilijker het is hoe harder ik werk”.
“Ik heb veel last van stress en emoties maar niemand mag het zien”.
“Ik moet aan verwachtingen voldoen maar eigenlijk kan ik het niet aan”.
“Ik zorg voor de ander maar kom niet aan mijzelf toe”.
“Ik grijp alles aan om me sterker voor te doen dan ik werkelijk ben”.
“In relaties houd ik liever mijn mond maar vaak kook ik van binnen”.
“In de nabijheid van vrouwen voel ik me vrijer dan in de omgang met mannen”, of andersom.


Herkenbaar?

mannengroep
mannengroep broederschap kwetsbaarheid

Je kwetsbaarheid tonen is ook een manier om je kracht te laten gelden. Je mag laten zien dat dingen je diep raken en dat je het soms even niet weet. Dat je dan openstaat voor de steun, kennis en ervaring van anderen, die jou een duwtje in de rug willen geven. 

De mannengroep bij Youbec bestaat uit mannen die willen groeien en bewust bij elkaar komen om verbinding te zoeken. Met verbinding krijg je herkenning en erkenning van mannelijke thema’s. De mannengroep biedt veiligheid om dat wat je bezighoudt te kunnen bespreken. In de mannengroep kun je man en paard noemen. Dat wil niet zeggen dat de mannengroep een ‘praatgroepje’ is. Zeker niet, we gaan vooral ook aan de slag met ons lichaam en onze sensaties uiten. Dat praten komt dan vanzelf wel.


Werkwijze

De YOUBEC-mannengroep bestaat uit 5 tot 12 mannen van alle leeftijden vanaf 16 jaar. Elke man werkt aan zijn persoonlijke groei en maakt stappen op zijn pad. Binnen kaders leren we elkaar te steunen, te ontvangen, feedback te geven en met elkaar te sparren. Er is ruimte voor elk individu met respect naar elkaar en zonder oordelen, krachtmetingen of competitie. We werken met thema’s die spelen en ingebracht kunnen worden door de deelnemers.

Elke bijeenkomst duurt 3 uur en start met het verwelkomen in de groep en het landen in je lichaam met behulp van lichaamswerk en gerichte oefeningen. We komen 4-wekelijks bijeen voor een aaneengesloten periode van 6 maanden. Na de 2e bijeenkomst laten we geen nieuwe deelnemers meer toe en committeer je je aan de hele periode. Jouw aanwezigheid bij de bijeenkomsten is erg belangrijk voor de hele groep. Jij doet er toe. We sluiten de groep om veiligheid te waarborgen en ruimte te creëren voor verdere verdieping. Natuurlijk is het spannend om deel te nemen aan een groep maar dat geldt voor de meesten van ons. Of je nu komt halen of wat wilt inbrengen. Weet dat je altijd welkom bent.

Als de mannengroep je aanspreekt laat het ons dan weten via onderstaande link. Wij nemen dan spoedig contact met je op.
Je kunt natuurlijk ook direct een reservering maken.

mannengroep broederliefde kwetsbaar