Maak ruimte voor je innerlijke stem

Actief mediteren

Meditatie leert je anders om te gaan met je gedachten. Het is geen nadenken, maar het ervaren van je bewustzijn in het hier en nu. Je leert heel helder en duidelijk te zien. Van binnenuit. Mediteren kan je leven veranderen: minder stress, een betere nachtrust en meer focus zijn slechts een paar van de positieve effecten van mediteren.

Mediteren is het trainen van je geest en dat is niet eenvoudig. Voor velen van ons is het nogal een stap om van de dagelijkse hectiek ineens over te gaan naar een stille meditatie. Daarom kiezen wij voor actieve meditatie. Deze vorm van mediteren is gemaakt voor de mens van nu. Het idee erachter is dat je eerst goed gaat bewegen, je ademhaling intensiveert en daarmee impulsen uit je lichaam ruimte geeft. Daarna komt de stilte en keer je naar binnen. Actieve meditaties zijn effectief om vanuit je hoofd meer in je lichaam te komen, inzicht te krijgen in vastgeroeste denkpatronen en deze ook los te laten.


Actieve meditaties kunnen intens zijn en diepe gevoelens oproepen. Het is telkens weer een unieke innerlijke reis en het helpt om te ontladen en te aarden. Wij bieden de actieve meditaties in groepsverband aan en maken daarbij gebruik van de volgende methodes: 

Sunrise of the Soul (Jeru Kabbal)
Heart Chakra meditatie (Karunesh) 

Het mediteren in groepsverband werkt motiverend en heeft een versterkend effect. De groepsenergie gecombineerd met het veilige gevoel van de aanwezigheid van een deskundige begeleider, maken het makkelijker om je te laten meevoeren en je innerlijke reis te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. 

Kijken we naar de mensen die aan actieve meditatie doen dan valt het op dat dit niet alleen beginners zijn, maar ook heel wat mensen die al jaren mediteren maar merken dat ze even vast zitten, dat ze verdieping of goede begeleiding missen. 

Werkwijze

Actieve meditaties worden in gemengde groepen gegeven en zijn geschikt voor iedere leeftijd vanaf 16 jaar. De omvang van de groep varieert tussen 5 tot maximaal 15 personen. Een sessie duurt ongeveer 1 uur. Op meerdere momenten in de week worden sessies georganiseerd (zie agenda). ‘Goed of minder goed’? Daar doen we niet aan. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en naar eigen kunnen. We houden rekening met een eventuele lichamelijk beperking. We vragen je dit vooraf kenbaar te maken aan de begeleidende therapeuten.

Als actief mediteren jou aanspreekt neem dan contact op via onderstaande link en wij nemen spoedig contact met je op.

mediteren